• (+30) 2310 474762
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

LIVER 3D - Τρισδιάστατη εκτύπωση μοντέλων εσωτερικών ανθρωπίνων οργάνων για την υποβοήθηση χειρουργικών επεμβάσεων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα Liver 3D στο οποίο συμμετάσχει η #Vidavo (Τρισδιάστατη εκτύπωση μοντέλων εσωτερικών ανθρωπίνων οργάνων για την υποβοήθηση χειρουργικών επεμβάσεων) καταγράφει σημαντική πρόοδο αφού τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»  και εντυπωσίασαν. H ιατρική εξελίσσεται πραγματοποιώντας σταθερά βήματα μέσα από δυνατές συνεργασίες, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό μέλλον για όλους.

Το ερευνητικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και διαρκεί τρία χρόνια, ενώ συγχρηματοδοτήθηκε με περίπου 600.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T1ΕΔΚ-03599) και στοχεύει στη συνεργασία ερευνητικών πανεπιστημιακών φορέων και εταιρειών για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και καινοτομίας.